Du er her

    • You are here:
    • Hjem > Brug arkivet

Brug arkivet

Ballerup Stadsarkiv er et center af viden om det lokale. Men det er ikke så let tilgængeligt som bøger på et bibliotek eller artikler i en avis. Når man vil bruge et arkiv, skal man mange gange bruge noget tid og energi. Grunden til det er, at arkivalier er primære kilder til historieskrivning.

Både hvad angår den private slægtshistorie, eller dem som ønsker at beskrive samfundsrelevant historie. Når man skal finde den viden frem, som er i arkivet, skal man gå på opdagelse mange forskellige steder. Udover papir-dokumenter indeholder Ballerup Stadsarkiv også billeder fra Ballerup Kommune. Det er både billeder af huse, som er og var, men også af steder og af mennesker, der lever eller har levet i kommunen.

Der er således mange måder at bruge arkivet på, og dét er dine spørgsmål, der sætter grænsen for, hvordan arkivalierne kan bruges. Så lige meget om du er slægtsforsker, forsker, studerende eller du bare har et spørgsmål til arkivet, så skriv endeligt til os. Vi er her for at hjælpe med at gøre det lettere at komme til arkivalierne.

Hvis du skal have information om dine egne privat personfølsomme oplysninger skal du huske billed-ID. 

Hvad har vi på Ballerup Stadsarkiv?

 

Arkivalier

Vi har arkivalier tilbage fra starten af 1800 tallet. Arkivaliernerne er både private og offentlige arkivalier der er skabt inden for grænsen af Ballerup Kommune.

Billeder

På læsesalen er det muligt at se en registrant over vores billedsamling. De nyere billeder er registreret efter et emneregister, mens billeder fra 1985 og før er registreret kronologisk.

Tidsskrifter og aviser

Vi har lokalavisen fra den første udkom i 1921 og frem til idag (i form af mikrofilm). Yderligere har vi en tidsskriftssamling med forskellige lokale blade.

Håndbogs Bibliotek

Stadsarkivet har et lille bibliotek bestående af en generel historisk og arkivfaglig samling, samt en lokalsamling.