Du er her

    • You are here:
    • Hjem > Arkivalier

Arkivalier

Stadsarkivets samlinger Arkivalierne er det, Stadsarkivet er bygget op omkring, og er det, som fylder 99 % af alt materialet. Nogle af arkivalierne er endnu ikke tilgængelige for offentligheden, men det kan du læse mere om i sektionen om tilgængelighed.

Kommunale arkivalier Kommunale arkivalier er de arkivalier, der er skabt i det kommunale system igennem tiden helt tilbage fra 1788.

Private arkivalier Arkivet indeholder også private donationer til arkivet. For eksempel en række foreningsarkiver, erhvervsarkiver og personarkiver.

Hvad har vi på Ballerup Stadsarkiv?

 

Arkivalier

Vi har arkivalier tilbage fra starten af 1800 tallet. Arkivaliernerne er både private og offentlige arkivalier der er skabt inden for grænsen af Ballerup Kommune.

Billeder

På læsesalen er det muligt at se en registrant over vores billedsamling. De nyere billeder er registreret efter et emneregister, mens billeder fra 1985 og før er registreret kronologisk.

Tidsskrifter og aviser

Vi har lokalavisen fra den første udkom i 1921 og frem til idag (i form af mikrofilm). Yderligere har vi en tidsskriftssamling med forskellige lokale blade.

Håndbogs Bibliotek

Stadsarkivet har et lille bibliotek bestående af en generel historisk og arkivfaglig samling, samt en lokalsamling.