Du er her

    • You are here:
    • Hjem > Håndbogs Bibliotek

Håndbogs Bibliotek

Stadsarkivet har et lille bibliotek omfattende ca. 5000 bind opdelt i en generel historisk og arkivfaglig samling og en lokalsamling. Historisk/arkivfaglig samling består helt overvejende af dansk (og skandinavisk) historisk og arkivrelevant litteratur (især håndbogslitteratur). Herudover forskellige statistica og hjælpemidler. Lokalsamlingen består mest af historisk og samfundsbeskrivende litteratur, der vedrører lokale forhold. Endvidere må nævnes en række lokale håndbøger, blandt andet telefonbøger og statistica.

Stadsarkivets bibliotek er opbygget efter den systematik som Landsarkivet for Sjælland har udviklet. En oversigt over denne findes på læsesalen. 

Hvad har vi på Ballerup Stadsarkiv?

 

Arkivalier

Vi har arkivalier tilbage fra starten af 1800 tallet. Arkivaliernerne er både private og offentlige arkivalier der er skabt inden for grænsen af Ballerup Kommune.

Billeder

På læsesalen er det muligt at se en registrant over vores billedsamling. De nyere billeder er registreret efter et emneregister, mens billeder fra 1985 og før er registreret kronologisk.

Tidsskrifter og aviser

Vi har lokalavisen fra den første udkom i 1921 og frem til idag (i form af mikrofilm). Yderligere har vi en tidsskriftssamling med forskellige lokale blade.

Håndbogs Bibliotek

Stadsarkivet har et lille bibliotek bestående af en generel historisk og arkivfaglig samling, samt en lokalsamling.